Üyeliksiz Sipariş Aydınlatma Metni – Masa Terzisi

Üyeliksiz Sipariş Aydınlatma Metni

ÜYELİKSİZ SİPARİŞ FORMUNDA KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENMESİNE İLİŞKİN AYDINLATMA METNİ

Meyteks Tekstil Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi (“Masa Terzisi”) olarak; 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVKK”), Avrupa Birliği Genel Veri Koruma Tüzüğü (“GDPR”) ve ilgili mevzuat ve yasal düzenlemelerden kaynaklanan faaliyetleri çerçevesinde kişisel verilerinizin işlenmesi, saklanması ve aktarılmasına ilişkin sizleri bilgilendirmek amacıyla işbu aydınlatma metnini hazırladık.

  • İşlediğimiz Kişisel Veri Kategorileriniz Nelerdir ve Bunları Hangi Amaçlarla İşliyoruz?                                      

Ziyaretçilerimizin kişisel bilgileri Meyteks Tekstil Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi tarafından KVKK’nın 4.2. maddesinde öngörülen;

(i) Hukuka ve dürüstlük kurallarına uygun olma,                          

(ii) Doğru ve gerektiğinde güncel olma,

(iii) Belirli, açık ve meşru amaçlar için işlenme,

(iv) İşlendikleri amaçla bağlantılı, sınırlı ve ölçülü olma,

(v) İlgili mevzuatta öngörülen veya işlendikleri amaç için gerekli olan süre kadar muhafaza

edilme,

ilkelerine uygun olarak, aşağıda belirtilen amaçlar doğrultusunda işlenebilecektir.

Kimlik bilgileri (ör: tc no, ad, soyadı), iletişim bilgileri (ör: adres, telefon numarası, e-posta adresi), müşteri işlem bilgileri (ör: sipariş bilgileriniz, ödeme bilgileriniz)

  • faaliyetlerin mevzuata uygun yürütülmesi                         
  • bilgi güvenliği süreçlerinin yürütülmesi
  • finans ve muhasebe işlerinin yürütülmesi
  • firma / ürün / hizmetlere bağlılık süreçlerinin yürütülmesi
  • iş faaliyetlerinin yürütülmesi / denetimi
  • lojistik faaliyetlerinin yürütülmesi
  • mal / hizmet satış süreçlerinin yürütülmesi
  • reklam / kampanya / promosyon süreçlerinin yürütülmesi
  • müşteri ilişkileri yönetimi süreçlerinin yürütülmesi
  • saklama ve arşiv faaliyetlerinin yürütülmesi

amaçlarıyla işlenecektir.

Kişisel Verilerinizin Toplanma Yöntemleri Nelerdir?

Yukarıda kategoriler halinde belirtilen kişisel verileriniz; internet sitemizde yer alan sipariş formu vasıtasıyla kısmen veya tamamen otomatik olan yollarla toplanmaktadır.

  • Kişisel Verilerinizi Ne Kadar Süre Muhafaza Ediyoruz?

Yukarıda kategoriler halinde belirtilen kişisel verileriniz, ilgili mevzuatta bir sure öngörülmüşse öngörülen süre kadar; eğer süre öngörülmemiş ise meşru menfaatimiz devam ettiği süre boyunca aşağıdaki kriterler göz önüne alınarak saklanmaktadır.

  • Masa Terzisi’un uygulamaları
  • Uygulanan ticari teamüller
  • İlgili mevzuatta öngörülen zamanaşımı süreleri

İşbu süreler sonunda saklanan kişisel veriler silinmekte, yok edilmekte veya anonim hale getirmektedir.

  • Kişisel Verilerinizin Toplanmasının Hukuki Sebebi Nedir?

Kişisel verileriniz, Meyteks Tekstil Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi tarafından; yukarıda açıklanan amaçların gerçekleştirilmesi doğrultusunda KVKK’nın 5. maddesinde belirtilmiş olan;

  • Veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması,
  • Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması,
  • İlgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması
  • Kimlik ve iletişim verileriniz, açık rızanıza dayanarak sizlere reklam, kampanya, tanıtım yapılması ve ticari elektronik ileti gönderilebilmesi amaçlarıyla işlenecektir. 

hukuki sebeplerine dayanılarak işlenmektedir.

  • Kişisel Verilerinizi Üçüncü Bir Kişiye Aktarıyor Muyuz?   

Yukarıda bahsedilen kişisel veriler,yasal düzenlemelerin öngördüğü kapsamda, faaliyetlerin mevzuata uygun yürütülmesi, hukuk işlerinin takibi ve yürütülmesi, yetkili kişi, kurum ve kuruluşlara bilgi verilmesi amacıyla yetkili kamu kurum ve kuruluşlarına, siparişinizin teslim edilebilmesi amacıyla kargo şirketine ve hizmetlerimizin gereği gibi ifa edilebilmesi amacıyla gerekli olduğu ölçüde çözüm ortaklarımıza aktarılmaktadır. Ayrıca söz konusu kişisel veriler, ileride çıkabilecek hukuki uyuşmazlıklarda delil olarak kullanılabilmesi amacıyla hizmet aldığımız hukuk bürosuna ve adli makamlara aktarılabilecektir.

  • Kişisel Verileriniz ile İlgili Haklarınızı Nasıl Kullanabilirsiniz?

Erişim Hakkı: Şirketimizden kişisel verilerinizin kopyasını talep etme hakkınız vardır. Bu faaliyet için sizlerden az miktarda ödeme talep edilebilir.

Düzeltme Hakkı: Yanlış olduğunu düşündüğünüz herhangi bir kişisel verileriniz mevcut ise, şirketimizden bunun düzeltilmesini talep etme hakkınız vardır. Aynı zamanda eksik olduğunu düşündüğünüz herhangi bir kişisel veriniz mevcut ise, şirketimizden bunun tamamlanmasını talep etme hakkınız da bulunmaktadır.

Unutulma Hakkı: Belirli durumlarda şirketimizden kişisel verilerinizin silinmesini talep etme hakkınız vardır.

İşleme Sürecini Sınırlama Hakkı: Belirli durumlarda şirketimizden kişisel verilerinizin işlenmesinin sınırlanmasını talep etme hakkınız vardır.

İşleme Sürecine İtiraz Hakkı: Belirli durumlarda şirketimizden kişisel verilerinizin işlenmesine itiraz etme hakkınız vardır.

Veri Taşınabilirlik Hakkı: Belirli durumlarda şirketimizden, elde ettiğimiz kişisel verilerinizin başka bir organizasyona veya direkt size aktarılmasını talep etme hakkınız vardır.

Rızanızı Geri Çekme: Şirketimize vermiş olduğunuz açık rızanızın geri çekilmesinden önce rızaya dayalı olarak gerçekleştirilen işleme faaliyetinin hukuka uygunluğu etkilenmeden, herhangi bir zamanda rızayı geri çekme hakkınız vardır.

Bir Denetim Makamına Şikayette Bulunma Hakkı: Kişisel verilerinizi geçerli veri koruma yönergelerine aykırı olarak işlediğimiz kanaatindeyseniz, öncelikle Avrupa Birliği’nde yaşıyorsanız mutat meskeniniz veya işyeriniz olan veya veri koruma ihlalinin gerçekleştiğini düşündüğünüz Üye Ülke’deki ilgili denetim düzenleyici otorite olmak üzere, yetkili düzenleyici otoritede şikâyette bulunmak haklarına sahipsiniz.

Yukarıda bahsedilen haklarla ilgili talepleriniz ile KVKK’nın ilgili kişilerin haklarını düzenleyen 11. maddesi kapsamındaki taleplerinizi Meyteks Tekstil Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi (“Masa Terzisi”)’ne ait “https://masaterzisi.com” adresinde yer alan “Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ” uyarınca sizlere kolaylık sağlaması adına hazırlanan “Veri Sorumlusuna Başvuru Formu” aracılığıyla bizlere iletebilirsiniz.

Veri Sorumlusu: Meyteks Tekstil Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi 

Adres: Soğuksu Cad. Hamidiye Mah. No 5 Özer 2 İş Merkezi Kat 9 Kağıthane, İstanbul- Türkiye

E-Mail: info@meyteks.com

Giriş Yap

Şifrenizi mi unuttunuz?

Hesap oluştur?